Γευσιγνωσία

Κάθε μας ετικέτα είναι ξεχωριστή, με τα δικά της γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα.

Κάθε μας ετικέτα είναι ξεχωριστή, με τα δικά της γευστικά χαρακτηριστικά και αρώματα. Επιλέξτε το κατάλληλο κρασί για το γεύμα σας ή για κάποια ειδική περίσταση,μέσα από τη μεγάλη ποικιλία του κτήματος και αφεθείτε σε αυτά που κάθε μας κρασί είναι έτοιμο να σας προσφέρει.

Ιλαρός Λευκός

Πρασινοκίτρινες ανταύγειες, φρέσκο, ελαφρύ, δροσιστικό για το καθημερινό τραπέζι, ταιριάζει με όλα τα λευκά κρασιά και με λιπαρά τυριά καθώς και με όλες τις παραλλαγές της μεσογειακής κουζίνας.

Κτήμα Λευκό

Εκρηκτικός συνδυασμός Ασύρτικο και Μαλαγουζιάς. Ιδιαίτερο κρασί για ό,τι προέρχεται από τις Ελληνικές θάλασσες. Μακρά επίγευση & υψηλή οξύτητα συνηγορούν για γευστική απόλαυση.

Ασύρτικο Sur Lie | Ασύρτικο Άγριο

Δύο διαφορετικές εκδοχές υψηλής οινοποίησης του Ασύρτικου. Συνδυάζονται ιδανικά με φρέσκα θαλασσινά που μυρίζουν ιώδιο, με έντονα, λιπαρά ψάρια και γιατί όχι, με ένα καλομαγειρεμένο κρέας με λευκή σάλτσα.

Syrah Λευκό

Μια μοναδική λευκή οινοποίηση από μια κόκκινη ονομαστή ποικιλία. Ιδιαίτερο κρασί για gourmet γεύσεις και καλοκαιρινά γεύματα υψηλής μαγειρικής. Ένα μοναδικό πραγματικά κρασί για ιδιαίτερες περιστάσεις, θα μπορούσε να αντικαταστήσει χωρίς να “ντρέπεται” μια σαμπάνια, μιας και ο τρόπος που φτιάχνεται είναι το πρόγραμμα της σαμπάνιας.

Μοσχοφίλερο

Έντονα αρώματα τριαντάφυλλου και καλή οξύτητα, μπορεί να συνοδεύει καθημερινά το τραπέζι και ιδιαίτερα γεύματα που έχουν γεύσεις Ανατολής.

Ρο / Ροζέ
κτήμα Εύχαρις, κρασιά, μέγαρα, ροζέ

Κρασί “πασπαρτού” για πολλά πιάτα, ιδιαίτερα για καλοκαιρινά φαγητά της Ελληνικής κουζίνας (γεμιστά κτλ). Λευκά κρεατικά με λευκές σάλτσες είναι επίσης αγαπημένο συνοδευτικό αυτού του ροζέ με το εξαίρετο άρωμα και την πολύ καλή οξύτητα.

Ιλαρός Ερυθρός

Καθημερινό κρασί για κρεατικά, ψητά ή μαγειρευτά. Μαλακές τανίνες, ευκολόπιοτο, οικογενειακό κρασί.

Κτήμα Εύχαρις Ερυθρό

Ιδανικός συνδυασμός για όλα τα κόκκινα κρέατα & λιπαρά κίτρινα τυριά. Παλαιωμένο Syrah & Merlot σε ιδανική αναλογία, ταιριάζει απόλυτα για γεύματα υψηλής απόλαυσης. Ένα κρασί που μπορεί κάλλιστα να το απολαύσει κάποιος μόνο του σε ώρες ξεκούρασης και φυγής από την καθημερινότητα.

Κτήμα Εύχαρις Merlot
κτήμα Εύχαρις, κρασιά, μέγαρα, merlot

Η απόλυτη αίσθηση της βελούδινης γεύσης στο στόμα που ταιριάζει με ένα γεύμα υψηλής γαστρονομίας που μπορεί όμως άνετα να συνοδεύσει και ένα πιάτο αλλαντικών και κίτρινων τυριών. Λίγο αντί-ιδεολογικά πίνεται και ελαφρώς δροσερό με ένα καλομαγειρεμένο λαβράκι.

Syrah Κτήμα Εύχαρις
κτήμα Εύχαρις, κρασιά, μέγαρα, Syrah

Το κρασί αυτό όταν το δοκιμάζει κανείς κάνει συνειρμό σε δάσος με καστανιές που κυκλοφορούν αγριογούρουνα, ζαρκάδια ή ελάφια. Κρασί που θέλει λοιπόν κυνήγι, φασιανό, αγριοκούνελο ή ακόμη και άγριο πολύ μαγειρευτό ή ψητό. Κρασί που αναζητά σύντροφο, άγριο που το έχει εξημερώσει στην κουζίνα ένας εξαίρετος μάγειρας.

Επίλογος

Το γλυκό κρασί που κλείνει ένα θεσπέσιο γεύμα με γλυκό σοκολάτας ή γλυκά φρούτα ή μια καλή καρυδόπιτα. Όμως δοκιμάστε το σε γεύμα με πολύ λιπαρά συνοδευτικά πχ πατέ, αρκεί να ουδετεροποιήσετε τη γεύση σας με ένα σορμπέ για να συνεχίσετε με οποιοδήποτε κρασί.