Το κτήμα

Σε μια απόσταση μόλις 60 χλμ. από την πολύβουη μητρόπολη των Αθηνών κρύβεται μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Ελλάδας. Στις κυματιστές πλαγιές των Γερανείων, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στην αρχαιότητα. Εδώ τα αμπέλια καλλιεργούνταν ήδη από το 1.000 προ Χριστού, καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες και η μορφολογία του εδάφους είναι ιδανικές. Η περιοχή πήρε το όνομά της από το Μεγαρέα, το γιο της Οινόης, που το δικό της όνομα τη συνδέει με τον οίνο, το κρασί.

Σήμερα στα Μέγαρα, στις ηλιόλουστες πλαγιές ανάμεσα στους κόλπους της Σαλαμίνας και της Κορίνθου, περιτριγυρισμένα από ψηλά πεύκα και παλιούς ελαιώνες, σε μια έκταση περίπου 12 εκταρίων, παρατάσσονται αρμονικά τα αμπέλια της Eva-Maria Boehme και του Χάρη Αντωνίου. Χωρίζονται από μικρά μονοπάτια που στις άκρες τους φυτρώνουν δεντρολίβανο και λεβάντα, πολύχρωμα τριαντάφυλλα και ευωδιαστές μιμόζες, λυγερές αμυγδαλιές και ροδιές.

Εκτός από το κεντρικό κτίσμα, όπου στεγάζεται το σύγχρονο οινοποιείο, η Eva-Maria Boehme και ο Χάρης Αντωνίου μετατρέπουν σταδιακά μια σειρά από παλιά, εγκαταλειμμένα πατητήρια σε μικρούς ξενώνες, συνδυάζοντας αρχιτεκτονικά την παράδοση με τη σύγχρονη άνεση. Στην μικρή εκκλησία του Αγίου Χαράλαμπουs, που το εσωτερικό της επιμελήθηκαν οι Έλληνες αγιογράφοι Λυδία και Φώτης Σαρρής, οι ιδιοκτήτες ευχαριστούν το θεό για τις καλές σοδειές.

Ο υπαίθριος εξωτερικός χώρος μπροστά από την εκκλησία, φτιαγμένος από φυσική πέτρα και διακοσμημένος με εικόνες στην κόγχη της Τράπεζας προσφέρει χώρο για έως και 150 καλεσμένους για διάφορες εκδηλώσεις.

Επισκεφθείτε μας