Ο αμπελώνας

Τα αμπέλια που φυτεύτηκαν από το 1992 μέχρι και το 2002 με συνολικά εννιά ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες (Ασσύρτικο, Μαλαγουζιά, Sauvignon Blanc, Ροδίτης, Chardonnay, Αγιωργίτικο, Syrah, Merlot, Grenage Rourge) εκτείνονται σε υψόμετρο 400 μέτρων ανάμεσα στις κοινότητες Πευκενέα και Μούρτιζα στις πλαγιές των Γερανείων στα Μέγαρα Αττικής συνολικής έκτασης 120 στρεμάτων.

Η διάταξη τους είναι γραμμική και ο προσανατολισμός τους προς το Βορρά, ώστε να αερίζονται από τον βορειοδυτικό άνεμο της περιοχής και τα σταφύλια να μπορούν να αναπνέουν καλύτερα. Με αυτό τον τρόπο εμποδίζεται η δημιουργία υπερβολικής υγρασίας και τα φυτά προφυλάσσονται από ασθένειες.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον τρόπο καλλιέργειας που ακολουθεί σε γενικές γραμμές τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας.

Το ασβεστολιθικό έδαφος της περιοχής είναι φτωχό αλλά ωστόσο πλούσιο σε υπολείμματα λάβας, άμμο, ιχνοστοιχεία και απολιθωμένα όστρακα αλλά και το κλίμα της περιοχής με τα δροσερά καλοκαίρια και τους ήπιους χειμώνες, είναι ιδανικό για την καλλιέργεια των αμπέλων.

Η ιδιαίτερη μορφολογία της περιοχής (μικροί λοφίσκοι και ενδιάμεσες μικρές κοιλάδες) καθώς επίσης και το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θάλασσες (Κορινθιακός Δυτικά και Σαρωνικός Ανατολικά) δημιουργούν ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα (Terroir) που χαρακτηρίζει και το παραγόμενο προϊόν .

Τα αμπέλια μας είναι σαν παιδιά μας, γιατί μόνο ένα φροντισμένο αμπέλι παράγει και ποιοτικό κρασί

…είναι η φιλοσοφία των δύο παθιασμένων αμπελουργών