Ασύρτικο Άγριο

Χρώμα

Λευκό

Τύπος

Ξηρός

Ονομασία προέλευσης

ΠΓΕ Γεράνεια

Ποικιλία

Ασύρτικο 100%

Οινοποίηση

Οινοποίηση: Αυθόρμητη (άγριες ζύμες) αλκοολική ζύμωση για περίπου 20 ημέρες σε ειδική ανοξείδωτη δεξαμενή – ωρίμανση με τις οινολάσπες του κρασιού για 3 μήνες κατά προσέγγιση.

Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και μεταφέρονται στο οινοποιείο μέσα σε μικρά πλαστικά τελάρα. Μετά από προσεκτική διαλογή σταφυλιών οδηγούνται στον αποβοστρηχωτήρα όπου εκεί γίνεται ο διαχωρισμός των βοστρύχων από τις ρώγες.
Στη συνέχεια οδηγούνται στο σύγχρονο πνευματικό πιεστήριο όπου συμπιέζονται τα σταφύλια απαλά σε χαμηλές πιέσεις. Ακολουθεί στατική απολάσπωση και μετά από 16 ώρες παραλαμβάνουμε γλεύκος φυσικώς διαυγασμένο.

Στην διάρκεια της επεξεργασίας των σταφυλιών δεν χρησιμοποιούνται αντλίες. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές διπλού τοιχώματος και σε πλήρως ελεγχόμενη θερμοκρασία 16°C. Το κρασί ωριμάζει με τις λάσπες του για περίπου 6 μήνες. Ακολουθεί φυσική ψύξη, φιλτράρισμα και εμφιάλωση στο Κτήμα Εύχαρις.

Γευσιγνωσία

Πρασινοκίτρινο στην όψη, με φινετσάτη μύτη εσπεριδοειδών, λιπαρό στόμα, πληθωρικό και με μακρά επίγευση. Ένα ιδιαίτερο Ασύρτικο χαρακτηριστικό του Κτήματος Εύχαρις.

Σερβίρεται σε θερμοκρασία: 9°C -10°C
Συνοδεύει καλύτερα: Θαλλασινά, ψητά ψάρια, ζυμαρικά και λευκά τυριά.