Chardonnay

Χρώμα

Λευκό

Τύπος

Ξηρός

Ονομασία προέλευσης

ΠΓΕ Γεράνεια

Ποικιλία

Chardonnay 100%

Οινοποίηση

Οινοποίηση: Αλκοολική ζύμωση και παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 6 μήνες.

Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και μεταφέρονται στο οινοποιείο μέσα σε μικρά πλαστικά τελάρα. Μετά από προσεκτική διαλογή σταφυλιών οδηγούνται στον αποβοστρηχωτήρα όπου εκεί γίνεται ο διαχωρισμός των βοστρύχων από τις ρώγες.

Στη συνέχεια οδηγούνται στο σύγχρονο πνευματικό πιεστήριο όπου συμπιέζονται τα σταφύλια απαλά σε χαμηλές πιέσεις. Ακολουθεί στατική απολάσπωση και μετά από οκτώ ώρες παραλαμβάνουμε γλεύκος φυσικώς διαυγασμένο. Στην διάρκεια της επεξεργασίας των σταφυλιών δεν χρησιμοποιούνται αντλίες. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια σε πλήρως ελεγχόμενη θερμοκρασία 16°C – 18oC. Μετά την ζύμωση το κρασί παραμένει στα βαρέλια με τις οινολάσπες για περίπου 6 μήνες

Για την σταθεροποίηση του κρασιού χρησιμοποιούμε φυσικές μεθόδους (ψύξη στους – 5C) οι οποίες μαζί με τα προηγούμενα εφαρμόζονται κάθε χρόνο στην διαδικασία της παραγωγής.

Γευσιγνωσία

Πληθωρικό, φρουτώδες, λιπαρό με μακριά επίγευση.

Σερβίρεται σε θερμοκρασία: 10°C – 11°C
Συνοδεύει καλύτερα: Φρέσκο σολομό, καπνιστή πέστροφα, λευκά ψημένα τυριά.