Χρώμα
Ερυθρό
Τύπος
Ξηρός
Ονομασία προέλευσης
ΠΓΕ Γεράνεια
Ποικιλία
Merlot 100%
Διάρκεια παλαίωσης:
Παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για περίπου 12 μήνες.
Οινοποίηση: Αλκοολική ζύμωση περίπου 15 ημερών σε ανοξείδωτες δεξαμενές ειδικού τύπου.
Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και μεταφέρονται στο οινοποιείο μέσα σε μικρά πλαστικά τελάρα. Ακολουθεί προσεκτική διαλογή σταφυλιών, εκκραγισμός και πλήρωση των οινοποιητών. Η αλκοολική ζύμωση και η εκχύλιση πραγματοποιούνται στους 28ο C με διάρκεια περίπου 15 ημερών. Ακολουθεί η παλαίωση του κρασιού σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για περίπου 12 μήνες και εμφιάλωση στο Κτήμα Εύχαρις.
Χρώμα πορφυρό, σύνθετη μύτη μικρών κόκκινων φρούτων, διακριτικές νότες βανίλιας ξύλου, μακρύ τελείωμα.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία: 18°C
Συνοδεύει καλύτερα: Κόκκινα κρεατικά, κυνήγι και πικάντικα τυριά.