Ιλαρός Ερυθρός

Χρώμα

Ερυθρό

Τύπος

Ξηρός

Ονομασία προέλευσης

ΠΓΕ Γεράνεια

Ποικιλία

Αγιωργίτικο 60%, Syrah 40%

Οινοποίηση

Οινοποίηση: Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση διάρκειας 12 περίπου ημερών, με ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και μεταφέρονται στο οινοποιείο μέσα σε μικρά πλαστικά τελάρα. Ακολουθεί προσεκτική διαλογή των σταφυλιών, εκκραγισμός και πλήρωση των οινοποιητών. Η αλκοολική ζύμωση και η εκχύλιση πραγματοποιούνται στους 26 – 28 C με διάρκεια περίπου 12 ημερών. Ακολουθεί διαύγαση, σταθεροποίηση και εμφιάλωση στο Κτήμα.

Γευσιγνωσία

Χρώμα ρουμπινί, φρέσκο φρουτώδες άρωμα, στρογγυλό με ισορροπημένη γεύση.

Σερβίρεται σε θερμοκρασία: 14°C -16°C
Συνοδεύει καλύτερα: Κρεατικά και κίτρινα τυριά.