Χρώμα
Λευκό
Τύπος
Ξηρός
Ονομασία προέλευσης
ΠΓΕ Γεράνεια
Ποικιλία
Μαλαγουζιά 40%, Aσύρτικο 60%
Οινοποίηση: Αλκοολική ζύμωση περίπου 15 ημερών σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία.
Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και μεταφέρονται στο οινοποιείο μέσα σε μικρά πλαστικά τελάρα. Μετά από προσεκτική διαλογή σταφυλιών οδηγούνται στον αποβοστρυχωτή και το πνευματικό πιεστήριο όπου συμπιέζονται απαλά σε χαμηλές πιέσεις. Ακολουθεί στατική απολάσπωση. Στη διάρκεια της επεξεργασίας των σταφυλιών δεν χρησιμοποιούνται αντλίες.
Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές διπλού τοιχώματος και σε πλήρως ελεγχόμενη θερμοκρασία 16°C. Ακολουθεί ένα χρονικό διάστημα στο οποίο το κρασί παραμένει με τις λάσπες του και εμπλουτίζεται σε γεύση και αρώματα. Ακολουθεί διαύγαση, τρυγική σταθεροποίηση και εμφιάλωση στο κτήμα.
Ο εκρηκτικός συνδυασμός του Ασύρτικου και τηs Μαλαγουζιάς, χαρίζει ελκυστικό πρασινοκίτρινο χρώμα, φρουτώδες άρωμα , εξωτικά φρούτα στρογγυλό και ισορροπημένο στόμα με μακρά επίγευση . Κρασί με ιδιαίτερη προσωπικότητα.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία: 8°C
Συνοδεύει καλύτερα: λευκά κρεατικά , ψάρια, θαλασσινούς μεζέδες και λευκά τυριά