Malagouzia

Χρώμα

Λευκό

Τύπος

Ξηρός

Ονομασία προέλευσης

ΠΓΕ Γεράνεια

Ποικιλία

Μαλαγουζιά 100%

Οινοποίηση

Οινοποίηση: Αλκοολική ζύμωση περίπου 15 ημερών σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και μεταφέρονται στο οινοποιείο μέσα σε μικρά πλαστικά τελάρα. Μετά από προσεκτική διαλογή σταφυλιών οδηγούνται στον αποβοστρυχωτή και το πνευματικό πιεστήριο όπου συμπιέζονται απαλά σε χαμηλές πιέσεις. Ακολουθεί στατική απολάσπωση. Στη διάρκεια της επεξεργασίας των σταφυλιών δεν χρησιμοποιούνται αντλίες.

Η αλκοολική ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές διπλού τοιχώματος και σε πλήρως ελεγχόμενη θερμοκρασία 16°C. Ακολουθεί ένα χρονικό διάστημα στο οποίο το κρασί παραμένει με τις λάσπες του και εμπλουτίζεται σε γεύση και αρώματα. Ακολουθεί διαύγαση, τρυγική σταθεροποίηση και εμφιάλωση στο κτήμα.

Γευσιγνωσία

Ο εκρηκτικός αρωματικός χαρακτήρας τηs Μαλαγουζιάς, χαρίζει ελκυστικό πρασινοκίτρινο χρώμα, έντονα φρουτώδες άρωμα, στρογγυλό και ισορροπημένο στόμα με μακρά επίγευση και κάτι εξωτικό στο κρασί που το κάνει πιο ιδιαίτερο.

Σερβίρεται σε θερμοκρασία: 8°C – 10°C
Συνοδεύει καλύτερα: Λευκά κρεατικά, ψάρια, θαλασσινούς μεζέδες και λευκά τυριά